samtalefilosoffen

... en ledsager på tankens opdagelsesrejse

Græsvangen 171, 8381 Tilst

+45 25 88 40 34

marie@samtalefilosoffen.dk
 


Du er her: Om dig > Menneske

Menneske

Hvad enten du er leder, medarbejder, iværksætter eller jobsøgende, eller du vil beskrive dig selv på en helt femte måde, så er du tillige et menneske. Alle kan have glæde af en udenforstående at snakke med for at få tænkt et eller andet vigtigt igennem. Det kan fx være at:

  • Du står over for en vigtig beslutning og godt kunne bruge én at vende alle overvejelserne med.
  • Du er forvirret fordi tingene ikke gik som planlagt - fx med familien, arbejdet eller helbredet. Måske er et stort og vigtigt projekt gået i vasken, og nu har du brug for at reorientere dig og finde ny mening.
  • Du reagerer følelsesmæssigt på noget og gerne vil prøve at forstå hvad der er på spil for dig i de situationer hvor du reagerer.
  • Du oplever en konflikt mellem forskellige hensyn og derfor har brug for at undersøge hvilket hensyn der er vigtigst for dig - eller om de tilsyneladende modstridende hensyn måske alligevel kan forenes.
  • Du savner noget i dit liv og gerne vil tænke over hvad det egentlig er du mangler.
  • Du er kommet til at undre dig over en tankegang som du synes virker underlig eller forkert, og nu vil du gerne vide hvad der er galt med den.
  • Du bare er vældig optaget af en oplevelse, en tanke, en metafor, en idé eller en teori og gerne vil prøve at tænke den igennem med en filosofisk indfaldsvinkel.

Hvis du kan lide at tænke over tingene og dele dine tanker med andre, og hvis du kunne tænke dig en samtalepartner som går aktivt med ind i din refleksionsproces, er en filosofisk samtale måske noget for dig. Du behøver ikke at have beskæftiget dig med filosofi før.